Igor Štimac napravio haos na terenu zbog običnog auta

Hrvatski stručnjak

Igor Štimac napravio haos na terenu zbog običnog auta

Midhat Šljivak

Hrvatski stručnjak Igor Štimac (55) uspio je uzburkati strasti na meču prvenstva Južne Azije u kojoj su se sastali njegova Indija i Pakistan. Iako je njegova selekcija imala sigurno vodstvo, Štimac je eksplodirao zbog običnog auta i umalo se potukao na terenu s pakistanskim fudbalerima.

Igor Štimac poznat je kao vrlo kontroverzan stručnjak. Uvijek je bez dlake na jeziku, ali nekada i on zna napraviti 'potez viška'.

To je jasno vidljivo na meču prvenstva Južne Azije između Indije i Pakistana kada je pri sigurnom vodstvu svog tima od 2:0 protiv velikog rivala, odlučio da se žestoko pobuni zbog jednog auta.

Štimac je smatrao da lopta treba pripasti njegovom timu. Izbio je loptu iz ruku jednog pakistanskog fudbalera i zatim je nastao haos na terenu.

Umalo je došlo i do fizičkog obračuna. Bilo je tu laganog naguravanja, ali se srećom sve smirilo.

Oglasi

Hrvatski trener brani svoj potez. Na Twitteru je poslao jasnu poruku kako će uvijek braniti boje zemlje koju predstavlja.

"U fudbalu je sve iz strasti, naročito kada braniš boje svoje zemlje", napisao je Igor Štimac i dodao je:

"Možete me voljeti ili mrziti zbog mojih postupaka jučer, ali ja sam ratnik i uradit ću to ponovo kada naši momci trebaju zaštitu na terenu protiv nepravednih odluka", poruka je Igora Štimca.

Indija je na kraju slavila pobjedu od 4:0, a za protivnike još u grupi ima selekcije Kuvajta i Nepala.

Igor Štimac je od 2019. godine selektor reprezentacije Indije, a u trenerskoj karijeri je vodio Hajduk, Cibaliju, Zagreb, Zadar, Sepahan, Al Shahaniju, te selekciju Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi