Igor Štimac na stubu srama, Hrvatu će se smijati milijarda ljudi: "Ovo je besramno!"

Potpuni debakl

Igor Štimac na stubu srama, Hrvatu će se smijati milijarda ljudi: "Ovo je besramno!"

Admin Čaušević

Igor Štimac je doživio jedan od najtežih trenerskih poraza u karijeri i vrlo vjerovtno će mu dani na klupi Indije biti odbrojani. Mnogi već pozivaju na njegov odlazak sa pozicije selektora azijske reprezentacije.

Ukoliko je poraz od Australije (2:0) u prvom kolu Azijskog kupa bio očekivan, onda je fijasko protiv Uzbekistana i više nego bolan udarac kojeg će Štimac teško preživjeti.

Indija je u Katar doputovala s nadama da može do drugog kruga, međutim već sada mogu početi pakovati kofere.

Naime, u drugom kolu Uzbekistan nije imao milosti prema Indiji te je slavio sa visokih 3:0. Uzbeci su sve golove postigli u prvom poluvremenu.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1747991030106853440[/twitter]

Već u četvrtoj minuti zabio je Yazullaev, da bi do kraja prvog dijela zabijali još Sergeyev i Nasrullaev za na kraju visok trijumf.

Oglasi

Imala je Indija određenih prilika u nastavku, pogađali su Indijci i okvir gola. Ipak, nisu uspjeli stići ni do počasnog gola.

Kamere su tokom utakmice u nekoliko navrata uhvatile Štimca kako razgovara sa svojim stručnim štabom očigledno razočaran svim dešavanjima.

U međuvremenu su navijači Indije koja ima populaciju od 1.5 milijardi stanovnika nemilosdni prema iskusnom hrvaskom treneru.

"Ovo je besramno, može li Igor Štimac podnijeti ostavku?", samo su neki od komentara na društvenoj mreži X što je jasan znak da se Hrvatu drma stolica.

Za očekivati je da Štimac na klupi odradi i meč posljednjeg kola protiv Sirije, poslije čega će se razgovarati o njegovoj budućnosti na klupi.

Indijci već dugi niz decenija nisu preskočili prvu grupnu fazu na Azijskom kupu. Očekivalo se da se to desi sa Štimcem, međutim uslijedio je debakl, barem u prva dva kola.

Do kraja grupne faze Štimac će izabranike voditi protiv selekcije Sirije, pa preostaje da se vidi da li će tu njegovi izabranici makar uspjeti postići pogodak.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Uzbekistan je velesila za indiju, same kvote po kladionicama nam to pokazuju, 1,20 na uzbekistan, ne znam gdje je tu tolika sramota o kojoj pricate.. i nije 1,5mrd nego 1,4mrd.. Nema ni bosna 103miliona nego max 3mio stanovnika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi