Juventusu lijepa prednost pred revanš u Rimu
FOTO: EPA

Kup Italije, ppolufinale

Juventusu lijepa prednost pred revanš u Rimu

Haris Zilić

Odigrana je prva utakmica polufinala Kupa Italije između Juventusa i Lazija, a to je je bio drugi meč ova dva tima u samo tri dana jer su i za vikend igrali meč u prvenstvu gdje je Lazio slavio sa 1:0.

Ipak, Juventus se večeras revanširao Rimljanima i Stara dama je slavila u prvoj utakmici polufinala Kupa rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je ponudilo tvrd fudbal, ali bilo je uzbuđenja pred oba gola.

U 14. minut nakon VAR-a poništena je odluka sudije Masse o penalu za Juventus, a u 21. minuti Isaksen je imao dobru priliku za goste iz Rima.

Do kraja prvog poluvremena izdvaja se pokušaj Chiese za domaće u 34. minuti i pokušaj Isaksena u 39. minuti za goste, ali na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Oglasi

U nastavku puno bolja igra Juventusa koja je brzo krunisana sa golovima i oduševljenjem domaćih navijača.

U 50. minuti Chiesa je fino primio jednu loptu i preciznim udarcem zatresao mrežu Lazija sa vodstvo Juventusa od 1:0.

Taj pogodak kao da je malo poremetio goste koji se nosi uspjeli sabrati što Juventus znalački koristi.

U 64. minuti Vlahović se lijepo izborio za poziciju, šutirao i to je bilo 2:0 za Staru damu iz Torina.

Oglasi

Nakon drugog gola pametna i mirna igra Juventusa, nisu previše dozvoljavali gostima, a izdvaja se pokušaj Kamade u 87. minuti, međutim ostalo je do kraja 2:0 za Juventus.

Revanš duel polufinala Kupa Italije između ova dva tima igra se 23. aprila na Olimpicu gdje će Juventus braniti ipak vrijednih i značajnih 2:0.

Kupa Italije, polufinale, prva utakmica:

Juventus - Lazio 2:0

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi