Tudor stigao u martu, navijači Lazija saznali za izdaju i žestoko ga ponizili: "Kao čovjek ti si..."

Posvetili mu parolu

Tudor stigao u martu, navijači Lazija saznali za izdaju i žestoko ga ponizili: "Kao čovjek ti si..."

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Igor Tudor u martu je preuzeo klupu Lazija nakon što je Maurizio Sarri dobio otkaz i uspio je preporoditi ekipu, ali čini se da bi samo tri mjeseca mogao napustiti Olimpico i to nakon žestoke parole navijača Lazija.

Sarri protekle sezone nije bilježio rezultate koji su se očekivali zbog čega mu je klub sredinom marta uručio otkaz, a samo nekoliko dana kasnije objavljeno je da će njegov nasljednik biti Igor Tudor.

Hrvat se tako vratio u Italiju nakon kratke avanture u francuskom Marseilleu i to je bio dobar potez čelnika Lazija jer je ekipa proigrala u finišu sezone i na devet mečeva u Seriji A upisala pet pobjeda, tri remija i tek jedan poraz.

Tudor je s rimskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, ali ovih dana je došlo do velikog preokreta i čini se da bi 46-godišnji Splićanin mogao spakovati kofere i napustiti Lazio.

Italijanski mediji pišu da se sportski direktor Angelo Fabiani sastao s Tudorom dva puta u proteklim danima kako bi razgovarali o budućnosti i planovima za ljetni prelazni rok, te je htio vidjeti koje igrače bi Hrvat volio dovesti u Lazio.

Međutim, Tudor je bio poprilično rezervisan na tim sastancima kada je budućnost u pitanju što je unijelo sumnje među čelnike Lazija da bi on čak ovog ljeta mogao da napusti klub iako oni žele da ostane.

Oglasi

Zbog toga su u Laziju počeli tražiti potencijalne zamjene za Tudora, a među kandidatima su trenutno Vincenzo Italiano i Marco Baroni.

Ono što najviše zabrinjava čelnike Lazija jesu špekulacije da je Bologna ozbiljno krenula po Tudora, te da hrvatski stručnjak ima namjeru da preuzme kormilo ekipe koja će iduće sezone igrat u Ligi prvaka.

Bologna je ostala bez trenera jer je Thiago Motta otišao u Juventus, a čini se da je Tudor upravo najozbiljniji kandidat da bude novi trener ovog kluba.

Tudorovi potezi izazvali su i veliko nezadovoljstvo najvatrenijih navijača Lazija koji su mu posvetili nimalo lijepu parolu. Ultras Lazio parolu je objavio sinoć na društvenim mrežama s jasnim stavom za Hrvata.

Oglasi

"Kao trener još uvijek trebaš biti ocijenjen, ali kao čovjek... Tudor je go*no", piše na paroli navijača Lazija.

[twitter]https://x.com/footitalia1/status/1798116854629908708[/twitter]

Mediji u Italiji pišu da je i potez navijača Lazija jasan pokazatelj da rođeni Splićanin vjerovatno neće ostati u rimskom klubu što je veliki udarac jer su ozbiljno računali na njega u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je navijačima Lazija najviše zasmetalo jesu priče da je Tudor očito iza leđa pregovarao s čelnicima Bologne i želi da ide taj klub koji je u minuloj sezoni bio najprijatnije iznenađenje u Italiji i uspio je da izbori plasman u Ligu prvaka.

Tudor je trenersku karijeru počeo u Hajduku, a vodio je još PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese, Veronu i Marseille.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi