Bosanski samuraj Milan Đurić proglašen je najboljim igračem kola u Seriji A

Apsolutno zasluženo

Bosanski samuraj Milan Đurić proglašen je najboljim igračem kola u Seriji A

Eldar Ganibegović

Sinoć je okončano 35. kolo italijanske Serije A, a Milan Đurić je danas ponio epitet najboljeg igrača kola, te je naravno uvršten i u idealnih 11 za ovu rundu takmičenja.

Utakmicom između Udinesea i Napolija (1:1) sinoć je kompletirano 35. kolo italijanske Serije A koje je donijelo dosta uzbuđenja.

Između ostalog, vidjeli smo poraz Intera kod Sassuola (1:0), remi 3:3 Milana i Genoe, remi 1:1 Juventusa i Rome, te 2:2 na meču Monze i Lazija.

Na toj utakmici briljirao je bh. napadač Milan Đurić. Najzaslužniji je što se Monza spasila poraza od rimskog tima.

Lazio je vodio preko Immobilea od 11. minute, da bi Đurić u 73. minuti pogodio za 1:1.

Vecino vraća vodstvo Laziju u 83. minuti utakmice, ali je u drugoj minuti nadoknade svojim drugim golom Milan Đurić spasio bod svom timu.

Oglasi

Sasvim zasluženo i očekivano, Milan Đurić se našao u timu kola italijanske Serije A. I ne samo to, najbolje je ocijenjeni igrač u ovoj rundi.

Prema portalu WhoScored.com Milan Đurić je dobio ocjenu 8,57 za svoj nastup. Jedini preko 8 je još Mina iz Cagliarija s ocjenom 8,09.

Idealni tim 35. kola Serije A (WhoScored): Caprile; Bremer, Mina, Bereszynski; Florenzi, Cajuste, Koopmeinters, Noslin; Lauriente, Chiesa, Đurić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, sada Milan Đurić ima tri gola na svom kontu u dresu Monze nakon prvijenca protiv Napolija početkom aprila. Ukupno ove sezone ima osam golova u Seriji A i tri asistencije, računajući i nastupe u Veroni (jedna asistencija za Veronu, dvije za Monzu).

Top Komentari

amza
Jedini m9mak koji davao srce i jedini adekvatno mijenjao dzeku da ima zdrave pameti jos bi igrao za repku jer ocigledno da jos dosta moze ponuditi
1 0
BoSniaN_BuLL
S njim je bosna i jedini pehar osvojila u japanu, tad je isto dao golove u turniru!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi