Igor Tudor imenovan za trenera kluba u Seriji A

Igor Tudor imenovan za trenera kluba u Seriji A

E. Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Igor Tudor preuzeo je ekipu Verone.

Verona je nakon tri poraza na startu sezone odlučila smijeniti Eusebija Di Francesca, a nekoliko sati kasnije potvrdila je da je Tudor izabran za novog trenera.

Tudor je posljednji posao imao u Juventusu, gdje je bio pomoćnik Andrei Pirlu. Ranije je vodio Hajduk, Udinese, Galatasaray, PAOK i Karabukspor. Ugovor s Veronom potpisao je do kraja sezone.

Verona je užasno otvorila sezonu i, ruku na srce, nije to ni blizu ekipe koja je pod vodstvom Ivana Jurića znala da oduševi prošle sezone, ali Tudor će pokušati da preokrene stvari u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Debi na klupi Verone imat će za vikend protiv Rome.

Promo

Top Komentari

bk123
prevara od trenera
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti