Igrač već pristao, pregovori klubova u poodmlakoj fazi: Barcelona se pojačava iz Liverpoola?

Želja Ronalda Koemana

Igrač već pristao, pregovori klubova u poodmlakoj fazi: Barcelona se pojačava iz Liverpoola?

Sve su prilike da će Barcelona ovog ljeta ostati bez najvećih zvijezda. Luisa Suareza se klub želi riješiti, dok će Lionela Messija nakon svega teško zadržati.

Iako je Messijeva situacija apsolutno u fokusu u Barceloni, moraju Katalonci raditi i na novim pojačanjima.

Španski Sport piše da je Barcelona u poodmakloj fazi pregovora sa Liverpoolom o transferu Georgina Wijnalduma. Holanđanin je navodno već pristao na trogodišnji ugovor sa Barcelonom, a njegov transfer bi na kraju mogao koštati između 15 i 20 miliona eura - ukoliko dogovor dva kluba na kraju i bude postignut.

Vjeruje se da je Wijnaldum želja novog trenera Barcelone, njegovog sunarodnjaka Ronalda Koemana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, do sada se špekulisalo da će Wijnaldum potpisati produženje saradnje sa Liverpoolom, ali izgleda da je trenutno bliži transferu na Nou Camp. Wijnaldumov važeći ugovor sa Redsima traje do narednog ljeta.

Podsjetimo, 29-godišnji veznjak je na Anfield stigao na ljeto 2016. iz Newcastlea. Tada su čelnici Liverpoola za njegov transfer izdvojili blizu 28 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi