Igrači bijesni, kapiteni odlučno rekli "ne" čelnicima La Lige zbog novih planova

Ne žele utakmice u SAD-u

Igrači bijesni, kapiteni odlučno rekli "ne" čelnicima La Lige zbog novih planova

Čelnici elitnog ranga španskog fudbala planirali su da se ove sezone nekoliko utakmica La Lige odigra u SAD-u, ali ovakvi planovi su naišli na oštre reakcije igrača španskih klubova.

Prema riječima Davida Aganaza predsjednika Asocijacije fudbalera Španije igrači su bijesni zbog planova čelnika La Lige, a održan je i sastanak kapitena i predstavnika svih ekipa elitnog ranga španskog fudbala.

Aganza je istakao da će se u septembru sastati sa predsjednikom La Lige Javierom Tebasom kako bi mu prenio nezadovoljstvo igrača. Predsjednik Asocijacije fudbalera Španije nije isključio ni mogućnost da igrači stupe u štrajk ukoliko La Liga ne odustane od organizovanja utakmica u SAD-u.

"Stvari se mogu raditi na mnogo bolji način. Fudbal nije samo biznis i odluke se ne mogu donositi unilateralno. Umorni smo od toga i moramo nešto reći. Kapiteni su iznenađeni i bijesni zbog ovakve odluke. Svi igači su protiv ovoga, sa druge strane neki klubovi su za igranje utakmica u SAD-u, ali drugi nisu. Ja ovdje zastupan igrače", istakao je Aganza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema izvještajima španskih medija današnjem sastanku su prisustvovali između ostalih i JuanFran, Koke, Sergio Busquets, Sergi Roberto, Sergio Ramos, Nacho Fernandez, Jose Luis Gaya, Bruno Soriano, Leo Baptistao i Asier Illarramendi. Tu su naravno bili i svi visoki čelnici Asocijacije fudbalera Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi