Igrači koje 'ubija' vlastiti klub: Skriven ključ od autobusa, zaključan stadion, ali oni igraju...

Iz protesta nisu igrali prvi minut meča

Igrači koje 'ubija' vlastiti klub: Skriven ključ od autobusa, zaključan stadion, ali oni igraju...

M. Šljivak
Teme:

Tužne i nevjerovatne slike dolaze večeras iz Portugala.

Fudbaleri Avesa nisu željeli da odigraju prvi minut meča protiv Benfice iz protesta prema rukovodstvu kluba, koje ih već mjesecima unazad ne plaća, te čini sve da im zagorča život.

Dosta se u Portugalu piše o prevarama vlasnika i njegovih saradnika. Tvrdi se da je preko kluba prao novac, a igrače je ostavio mjesecima bez plate.

Bilo je očekivano da klub neće ostati u ligi. Igrači su patili mjesecima, dosta njih je otišlo iz kluba, a danas su ponovo odlučili da podignu glas.

Iz protesta su odlučili da ne odigraju prvu minutu utakmice. Stajali su i aplaudirali, a u tome su im se pridružili i protivnički fudbaleri.

Treba svakako istaći da su se i nekoliko sati pred ovaj meč dešavale nevjerovatne stvari igračima ovog kluba. Neko je sakrio ključ od autobusa, pa su se igrači morali snalaziti da dođu na stadion.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ni to nije bilo sve. Kada su došli na utakmicu dočekao ih je zaključan stadion, no uz pomoć policije su na kraju ipak uspjeli da uđu na teren i utakmica je odigrana.

Zaista tužna situacija kakvu nijedan sportista ne zaslužuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije