Pogledajte koji igrači su u karijeri igrali i za Juventus i za Milan

Nekoliko zvučnih imena

Pogledajte koji igrači su u karijeri igrali i za Juventus i za Milan

Endin Čaušević

Italijanska Serija A odavno nije bila uzbudljivija i čini se da bi nakon devet godina neko konačno mogao skinuti Juventus s trona.

Stara dama dominira u Italiji već skoro deset godina, te su uspjeli da osvoje čak devet uzastopnih titula. No, čini se da bi ove sezone Juventusovu dominaciju konačno mogli prekinuti klubovi iz Milana.

Nakon 15 odigranih kola Milan je prvi na tabeli sa 37 bodova, ali gradski rival Inter ima samo bod manje. Juventus je tek peti sa 27 bodova, ali Stara dama ima utakmicu manje u odnosu na milanske klubove.

Na San Siru nas sutra očekuje zaista istinski spektakl jer će Milan ugostiti upravo ekipu Juventusa. Derbi ovih klubova odavno nije bio uzbudljiviji i velika je šteta što će biti odigran pred praznim tribinama.

Milan i Juventus su imali u prošlosti spektakularne okršaje, a sigurno je da nas i sutra očekuje dosta uzbuđenja. Pred ovu utakmicu La Gazzetta dello Sport prisjetila se i fudbalera koji su imali čast da nose dres oba kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, u centru pažnje je Zlatan Ibrahimović koji će zbog povrede prema svemu sudeći propustiti meč. Ali, pored Zlatana bilo je još sjajnih igrača koji su igrali za oba kluba uključujući i sadašnjeg trenera Juventusa Andreu Pirla.

Za Milan i Juventus igrali su: Romeo Benetti, Jose Altafini, Fabio Capello, Paolo Rossi, Pietro Paolo Virdis, Aldo Serena, Roberto Baggio, Paolo Di Canio, Pietro Vierchowod, Edgard Davids, Pippo Inzaghi, Christian Vieri, Patrick Vieira, Marco Borriello, Gianluca Zambrotta, Andrea Pirlo, Emerson, Christian Abbiati, Nicola Legrottaglie, Alberto Aquilani, Alessandro Matri, Mattia De Sciglio, Leonardo Bonucci i Gonzalo Higuain.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ko je Pippo Inzaghi? Jesmo počeli koristiti nadimak igrača
2 4
AcMilan_rosoneriBosna
MATRI NAJACI HAHAHHA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi