Chelsea je doveo sedam pojačanja, a onda su saznali koliko ih može igrati Ligu prvaka

Ne baš lijepo iznenađenje

Chelsea je doveo sedam pojačanja, a onda su saznali koliko ih može igrati Ligu prvaka

Esmer Oštraković
Teme:

Jasno je da je Chelsea potrošio najviše novca u januarskom prijelaznom roku, te da su doveli najveći broj novih fudbalera u klub.

Oni su tako srušili rekord kada su u pitanju transferi u jednoj sezoni. Ako se uzmu u obzir transferi od početka sezone ovaj klub je potrošio čak 612 miliona eura.

Od te cifre Chelsea je u samo u januaru potrošio čak 330 miliona eura, što je čak 43 posto ukupne vrijednosti transfera u Premiershipu.

Dovale je tako uprava Chelseaja čak sedam igrača, ali su se našli u neočekivanom problemu o kojem čini se nisu razmišljali.

Oni će tako za Ligu prvaka od sedam pojačanja koje su doveli moći registrovati samo tri fudbalera, a veliko je pitanje koja tri će to biti.

Doveo je Chelsea Enza Fernandeza za 121 milion eura, što je rekord Premiershipa i njegovo mjesto na tom spisku trebalo bi biti sigurno.

Oglasi

Također, siguran na tom spisku trebao bi biti i Mudryk koji je plaćen 70 miliona eura, te ga je Chelsea "oteo" rivalima iz Londona, ekipi Arsenala.

Osim njih stigli su i Badiashile za 38 miliona eura, Madueke za 35 miliona eura, Andrey Santos za 12.5 miliona eura, ali tu nije kraj.

David Datro Fofana plaćen je Moldeu 12 miliona eura, a Joao Felix je iz Atletico Madrida stigao na posudbu za jedanaest miliona eura.

Felix je odmah "upao" u prvu postavu nakon svog dolaska i ima ogromno iskustvo igranja u Ligi prvaka i on bi trebao biti treći igrač na ovom spisku.

To bi značilo da ove sezone Ligu prvaka neće igrati Badiashile, Madueke, Santos i Datro, što je sigurno razočarenje za njih.

Ova četiri igrača ukupno su plaćena skoro 100 miliona, ali će oni morati utakmice Lige prvaka gledati sa tribina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea će u osmini finale Lige prvaka igrati protiv Borussije Dortmud i obzirom na njihov prijelazni rok bilo bi veliko razočarenje ukoliko ne prođu dalje.

Prva utakmica igra se u Njemačkoj 15. februara, dok je revanš na rasporedu 7. marta u Londonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
...a onda su saznali... ma da, inače ne znaju uefino pravilo da se u drugom dijelu sezone mogu registrovati 3 nova igrača za LP i EL...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi