Igrači na utakmicu baraža putuju ekonomskom klasom
Foto: EPA

Nemaju novca za let do Sydneya

Igrači na utakmicu baraža putuju ekonomskom klasom

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hondurasa trebala bi nastupiti u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Protivnik u baražu im je selekcija Australije, a prvi meč ove dvije selekcije na rasporedu je 10. novembra u San Pedru.

Međutim, ova selekcija se našla u velikim problemima. Fudbalski savez Hondurasa nema 900.000 dolara da plati direktan let svojim fudbalerima za meč u Sydneyu 15. novembra, pa će se morati snalaziti na druge načine.

"Većina fudbalera će putovati u biznis klasi do Sydneya. Fudbaleri koji nemaju novca i ostatak delegacije idu ekonomskom klasom. Odmah nakon prvog meča moramo u Los Angeles kako bismo regulisali vize, a zatim nas čeka let od 15 sati i idemo na način na kako se ko snađe", rekao je prvi čovjek FS Hondurasa Gerardo Ramos.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovo je samo još jedan u nizu primjera kako novac kupuje apsolutno sve. Dok bogati Australci neće imati problema u organizaciji i putu, mali Honduras će uz dosta muke pokušati da napravi čudo i plasira se na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti