Igrači Napolija se oprostili od Hamšika, a onda klub šokirao sve i stopirao transfer

Sve bili dogovorili

Igrači Napolija se oprostili od Hamšika, a onda klub šokirao sve i stopirao transfer

E. Čaušević

Slovački fudbaler Marek Hamšik je nakon 12 godina trebao napustiti Napoli i karijeru nastaviti u Kini, ali je sada jasno da se to još uvijek neće desiti.

Nakon 12 godina Hamšik je odlučio da karijeru nastavu u dalekoj Kini i to u dresu Dalian Yifanga, a ovaj transfer je trebao biti ozvaničen u narednim danima. Hamšik se oprostio od navijača ovog kluba, a saigrači su mu pripredili veliko iznenađenje.

Koliko je Hamšik značio Napoliju i igračima ovog tima pokazuje odličan potez kluba jer su mu organizovali zabavu iznenađenja. On je odveden na tajnu lokaciju, a kada je ušao u restoran tu su bili okupljenji svi igrači Napolija i uposlenici ovog kluba.

Međutim, samo nekoliko sati nakon toga Napoli se oglasio na Twitteru sa informacijama koje su šokirale navijače ovog tima, ali i fudbalsku javnost. Naime, italijanski klub je objavio da Hamšik ostaje u Napoliju i da nema ništa od njegovog odlaska u Kinu.

"Napoli je odlučio odgoditi prodaju Mareka Hamšika u kineski klub zbog toga što nije ispoštovan dogovor oko plaćanja. Metode plaćanja su bile dogovorene, ali iste nisu ispoštovane", saopštio je Napoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi