Marek Hamšik je otišao, a posljednji dres je ostavio legendi: Za mog kapitena!
Slovački fudbaler je apsolutna legenda tima sa San Paola. Odigrao je za klub rekordnih 520 utakmica i to će teško iko nadmašiti u budućnosti (Foto: EPA)

Oprostio se od Napolija

Marek Hamšik je otišao, a posljednji dres je ostavio legendi: Za mog kapitena!

M. Šljivak

Slovački fudbaler Marek Hamšik (31) odigrao je sinoć svoj posljednji meč za Napoli.

U meču protiv Sampdorije 31-godišnji veznjak je odigrao 520. meč, te se oprostio od saigrača. Naredna destinacija je Kina, gdje će u naredne tri godine igrati za Dalian Yifang.

Dres u kojem je odigrao posljednji meč otišao je u posebne ruke, nekadašnjem saigraču Paolu Cannavaru, kojeg će viđati i u Kini.

"Za mog kapitena Paola uz ljubav i poštovanje", napisao je Hamšik.

Cannavaro će imati šansu da se u Kini sretne sa Hamšikom. On radi kao pomoćnik bratu Fabiju u Guangzhou Evergrandeu, a interesantno je svakako da je Hamšik upravo ponudu ovog tima odbio prije nekoliko dana.

"Došao je dan kojeg nijedan navijač Napolija nije želio. Tužno je sve, ali sve u životu ima početak i kraju. Siguran sam u jedno. Ime Marek Hamšik će uvijek značiti na ulicama našeg grada. Hvala ti što si mi poklonio svoj posljednji dres", napisao je Cannavaro.

Cannavaro je sa Hamšikom igrao od 2007. do 2014. godine kada je napustio San Paolo.

Slovak odigrao preko 500 utakmica za klub

Marek Hamšik je apsolutna legenda Napolija.

U ovaj klub je stigao davne 2007. godine. Postao je igrač u timu sa San Paola, a odlazi sa cifrom od 520 utakmica i 121 pogotka.

Jedino za čime može žaliti je činjenica da nikada nije uspio osvojiti šampionsku titulu, mada je u nekoliko navrata Napoli bio veoma blizu trofeja.

Ipak, čudno je svakako da je odlučio otići usred sezone. Napoli još uvijek ima šansu za osvajanje naslova prvaka, ali vrlo vjerovatno da se i on zasitio italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Kini će za tri godine zaraditi zaista ogromnu cifru, a interesantno je svakako da je prije samo nekoliko dana jednu ponudu iz ove zemlje odbio.

Za njegove usluge bio je zainteresovan Guangzhou Evergrande. Hamšik ih je odbio, ali nekoliko dana kasnije je odlučio da ode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi