Ove sezone igrao 37 minuta, a zarađuje više od Lewandowskog, Manea, De Bruynea i Haalanda

Dobro je plaćen

Ove sezone igrao 37 minuta, a zarađuje više od Lewandowskog, Manea, De Bruynea i Haalanda

Edmir Škorić

Francuski list L'Equipe objavio je listu najplaćenijih nogometaša u Evropi, a na vrhu je Kylian Mbappe iz PSG-a.

Cristiano Ronaldo daleko je najplaćeniji nogometaš na svijetu. Portugalac je u decembru prošle godine prešao u saudijski Al-Nassr i omogućio si platu od 200 miliona eura godišnje.

Niko od igrača iz Evrope ne može parirati bivšem igraču Sportinga, Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa.

Najplaćeniji nogometaš na Starom kontinentu je Kylian Mbappe. Prema pisanju lista L'Equipe, napadač PSG-a godišnje zarađuje 72 miliona eura. Ovaj 24-godišnjak zarađuje znatno više od svojih ostalih klupskih kolega koji zauzimaju slijedeća mjesta na ovoj listi. Neymar zarađuje nešto više od 44 miliona godišnje, a Leo Messi 40,5 miliona.

Sljedeći dio ove liste je senzacionalan. Četvrto mjesto zauzima Eden Hazard, koji je ove godine igrao za Real Madrid... 37 minuta. Belgijac može računati na platu od 27 miliona eura godišnje. Florentino Perez želio bi se riješiti igrača, ali još uvijek ima važeći ugovor do kraja juna sljedeće godine i ne namjerava ga se uopće odreći.

Čak ni Robert Lewandowski, prvi strijelac Barcelone, nema takvu platu. On godišnje zarađuje 26 miliona eura. Sadio Mane trenutno ima platu od 24 miliona eura u Bayernu, a Kevin De Bruyne zarađuje 23,4 miliona.

Oglasi

Slijedi Sergio Busquets iz Barcelone sa 23 miliona, David Alaba iz Real Madrida 22,6 miliona, a listu od 10 najplaćenijih zatvara Erling Haaland 22 miliona eura.

Zvuči gotovo nestvarno da Eden trenutno ima pet miliona eura više po sezoni od Haalanda, a ne treba ni napominjati koliko Norvežanin igra i šta je sve uradio u dresu Cityja u aktuelnoj sezoni, dok za Belgijca praktično nema mjesta u Madridu.

Prema pisanju određenih inostranih medija Belgijanac će se vratiti u Premiership, a njegova naredna stanica je pravo iznenađenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Hazard će u novoj sezoni igrati za Burnley koji je ove sezone bio dominantan u Championshipu i već je izborio povratak u elitni rang engleskog nogometa.

Podsjećanja radi, "sedmica" Kraljeva je u Madrid stigla upravo iz Engleske, iz Chelseaja 2019. godine u transferu vrijednom 75 miliona eura. U međuvremenu je sada već bivši reprezentativac Belgije skupio svega 75 nastupa za Real.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi