Igrači Rome pristali na smanjenje plate za naredna četiri mjeseca

Odličan potez

Igrači Rome pristali na smanjenje plate za naredna četiri mjeseca

Endin Čaušević
Teme:

Skoro svi klubovi u Seriji A su primorani smanjiti plate svojim igračima tokom pandemije koronavirusa.

Fudbaleri su pokazali veliko srce tokom svega što se dešava prethodnih sedmica, te su poručili da im nije problem da se smanje plate kako niko u njihovom klubu ne bi morao dobiti otkaz.

Corriere dello Sport piše da su fudbaleri Rome pristali na smanjenje plate kako niko od uposlenika ne bi morao dobiti otkaz. Igrači Rome spremni su da im plate budu smanjenje naredna četiri mjeseca dok se stvari ne vrate u normalu.

Također, fudbaleri Rome odlučili su osnovati fond da se pomogne uposlenicima u trening kampu u Trigoriji koji je zatvoren još prije mjesec dana. Trener Paulo Fonseca je također dio ovog dogovora, te je i on pristao na smanjenje plate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo da su se čelni ljudi Rome odrekli svojih plata za mart i april kako bi dodatno pomogli. Roma je jedan od najaktivnijih klubova tokom pandemije koronavirusa jer su kroz razne fondove pomogli zdravstvenim ustanovama, te javnim kuhinjama u Rimu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi