Ko će sa Džekom u napad Rome?
Foto - EPA

Vučica razmatra opcije

Ko će sa Džekom u napad Rome?

Midhat Šljivak

Edin Džeko i naredne sezone će biti glavna uzdanica napada Rome.

Italijanski mediji tvrde da će Edin s kapitenskom trakom oko ruke i dalje biti glavni napadač kluba s Olimpica, a klub će se u ljetnom prelaznom roku maksimalno potruditi da mu dovede kvalitetnu pomoć.

Roma na popisu pojačanja ima nekoliko veoma poznatih imena. Pregovori s njima traju, ali odluke o transferima morat će sačekati još neko vrijeme, odnosno završetak aktuelne sezone koja bi se trebala okončati u julu.

Među favoritima za dolazak u Rim je fudbaler Porta Tiquinho Soares. Ovaj 29-godišnji centralni napadač dostupan je za 10 miliona eura i on bi mogao imati ulogu zamjene za Džeku.

S druge strane Roma bi mnogo veći izbor trebala imati na krilnim pozicijama. Nekoliko fudbalera bi moglo biti angažovano, a nove igrače Vučice treba tražiti među poznatim imenima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stephan El Shaarawy, Mario Gotze i Pedro Rodriguez su na meti rimskog kluba, a tu je i mladi argentinski ofanzivac Agustin Urzi (19), član argentinskog Banfielda.

Neko od njih će sigurno završiti na Olimpicu, a ostajemo nam da vidimo ko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi