Igrači u Španiji će 48 sati nakon testiranja znati mogu li početi trenirati

La Liga donijela odluku

Igrači u Španiji će 48 sati nakon testiranja znati mogu li početi trenirati

Endin Čaušević

Ministarstvo zdravstva Španije danas je objavilo da od 4. maja sportisti u ovoj zemlji mogu biti testirani, te da ima dovoljno testova za sve klubove.

Odluka je da svaki fudbaler u La Ligi bude testiran prije početka treninga, a taj proces će početi već naredne sedmice. Čelnici La Lige su potvrdili da je Ministarstvo zdravstva osiguralo testove za igrače, te da svi moraju biti testirani.

Marca je objavila da su klubovi dobili upustvo da će testiranja trajati u periodu od 5. do 7. maja. Odnosno, svi igrači trebali bi biti testirani 5. maja, dok se nalazi očekuju 48 sati kasnije.

Ukoliko ne bude problema klubovi će odmah nakon toga dobiti zeleno svjetlo za početak treninga. Plan je da se prvo počne trenirati u grupama, a od 18. maja bi trebali biti dozvoljeni zajednički treninzi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici La Lige se nadaju da bi se sezona mogla nastaviti početkom šestog mjeseca, te ih raduje činjenica što su svi klubovi pokazali veliku želju da se sezona završi na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi