Igrači Valencije odbili da se pojave na press konferenciji pred meč sa Chelseajem
Celades je bio sam na press konferenciji

Situacija u klubu je iz dana u dan sve lošija i to zahvaljujući vlasniku

Igrači Valencije odbili da se pojave na press konferenciji pred meč sa Chelseajem

S. Pašalić

Valencia večeras igra utakmicu Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Španci su ranije u Englesku, ali na press konferenciji uoči meča sa Plavcima novinare je dočekao nesvakidašnji prizor.

Naime, novi trener kluba sa Mestalle, Albert Celades se pojavio sam, a igrači su odbili da dođu jer su nezadovoljni nakon što je trener koji ih je vodio prošle sezone do osvajanja Kupa Kralja, Marcelino, prošle sedmice praktično otjeran.

Marcelino je pored osvajanja trofeja u kupu, osigurao upravo i nastup u Ligi prvaka Šišmišima, ali nije dočekao da vodi tim u najelitnijem klupskom takmičenju s obzirom da je došao u sukob sa vlasnikom kluba Peterom Limom.

Jučer se također pojavila informacija kako i generalni menadžer Mateu Alemany želi napustiti klub jer se također ne slaže sa politikom vlasnika Valencije.

Novi trener Celades je tako sam govorio na press konferenciji pred meč sa Chelseajem i rekao svoje mišljenje i o potezu igrača.

"Očito nije idealna situacija, ali zapravo je odluka igrača. Nemam puno toga za reći o tome. Ništa ne mogu učiniti u vezi s tim."

"Svakodnevno razgovaram s igračima. Oni su donijeli tu odluku, ali uvijek postoji dijalog. Reakcija koju sam imao bila je vrlo dobra i siguran sam da će se i dalje poboljšavati."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Duh je vrlo dobar. Utorak je početak najboljeg klupskog takmičenja u Evropi i to je velika motivacija da igrači daju sve od sebe."

"Žele se igrati, okusiti atmosferu. i biti u početnih jedanaest. Nitko ne želi propustiti meč i to je za mene najvažnije.", rekao je Celades.

Top Komentari

Blokiran
Hajmo svi 1 na chelsea
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi