"Vjerovatno su mi dali otkaz jer sam osvojio Kup"

Bivši trener Valencije razočaran

"Vjerovatno su mi dali otkaz jer sam osvojio Kup"

E. Škorić

Bivši trener Valencije Marcelino prvi put je progovorio o otkazu koji ga je dočekao na Mestalli.

Prije nekoliko dana Valencia se neočekivano prekinula saradnju s glavnim trenerom Marcelinom Garcijom Toral.

Trener je otpušten nakon tri kola Primere, neposredno prije utakmice protiv Barcelone i debitantske utakmice u Ligi prvaka.

"Nikad ovog ljeta nisam pomislio da bi me mogli otpustiti. Uvijek su mi govorili da imaju povjerenja u mene. Sada ću napraviti pauzu do kraja sezone", rekao je Marcelino na vanrednoj konferenciji za novinare, dodavši:

"Smiješno je što mi vodstvo Valencije nije čestitalo na pobjedi u Španskom kupu, a ni na ulasku u Ligu prvaka. Ovo me iznenadilo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vjerojatno je razlog mog otkaza bila upravo pobjeda u Kupu. Siguran sam da je to bilo odlučujuće. Tokom sezone nam je nagovješteno da bi trebali odbaciti ovo takmičenje, ali mislili smo drugačije i bili smo spremni boriti se", dodao je razočarani Marcelino, pa zaključio:

"Iskreno sam radio tih 26 mjeseci. Kada su mi izvijestili o tim vijestima, osjećao sam se bespomoćno i nisam vjerovao. Nisam mogao pronaći logiku ...", dodao je trener.

Top Komentari

zlax777
Retardi, Valencija se konacno vratila u vrh španskog fudbala i oni otjeraju trenera...ccc Daj Boze da ove sezone ne izbore ni Evropa Ligu
7 1
gaziiiiJAaaa
Uzmi MAJSTORE 56SENALA, i oni svakih 10 godina osvoje neki TROFEJ...jest da je to Carling Cup, ali Trofej je Trofej..po njihovom..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti