U Valenciji stvari polako idu nizbrdo: Nakon trenera Marcelina, sprema se još jedan odlazak
Alemany će najvjerovatnije također napustiti Valenciju

Kriza u klubu sa Mestalle

U Valenciji stvari polako idu nizbrdo: Nakon trenera Marcelina, sprema se još jedan odlazak

S. Pašalić

Valencia je u subotu igrala utakmicu protiv Barcelone na Camp Nou i doživjela visok poraz rezultatom 5:2.

Šišmiše je u ovoj utakmici vodio novi trener Albert Celades koji je prošle sedmice preuzeo tim nakon što je Marcelino Garcia Toral neočekivano napustio Mestallu.

Marcelino je prošle sezone sa Valencijom osigurao Ligu prvaka i osvojio Kup Kralja, ali je došao u sukob sa vlasnikom Peterom Limom i zatim je otišao.

Sada je u najavi i još jedan odlazak i to iz istog razloga čini se. Naime, generalni menadžer Mateu Alemany pregovara o odlasku iz kluba jer i on nije našao zajednički jezik sa vlasnikom kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alemany se smatra za jednog od ključnih ljudi koji je vratio Valenciju u vrh španskog nogometa u posljednje dvije sezone kada su završili među prve četiri ekipe, a to je došlo nakon razočaravajuće sezone 2016/2017 u kojoj je Valencia završila na 12. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi