Igrao prošle godine protiv BiH, sada je odabrao Albaniju umjesto Belgije

Mladi nogometaš Twentea

Igrao prošle godine protiv BiH, sada je odabrao Albaniju umjesto Belgije

Edmir Škorić

Lindon Selahi igra za holandski Twente, a našao se na popisu selektora Albanije Edyja Reje za utakmice protiv Turske i Moldavije.

Ovaj 20-godišnjak, koji je igrao u Elbasanu za mladu selekciju Alabanije protiv BiH prošle godine, odlučio je da igra za Albance iako je mogao da obuče dres Belgije.

" Mislim da sam zaslužio ovaj poziv. Od malih nogu moja je želja bila igrati u reprezentaciji. Još sam vrlo mlad, ali nadam se da ću igrati, trener će odlučiti na kraju, ali ja mislim da sam spreman. Kao mlad sam igrao za Belgiju jer me Albanija nije zvala, ali kada te Albanija pozove, a osjećaš se stoposto Albancem, onda nemaš dilema", rekao je Selahi.

Smatra da reprezentacija Albanije ima prespektivnu budućnost.

"Bilo je trenutaka koji nisu bili dobri, ali sada smo dobri. Mislim da imamo šansu krenuti dalje, a u Turskoj i Moldaviji idemo odigrati dobro i pokušati pobijediit".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Objasnio je i na kojim pozicijama može da igra.

"Mogu igrati bilo gdje u sredini, ali najbolje kao broj 8. Nemam problema ni sa „6“ ni sa „10“, ali i o tome selektor odlučuje", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi