Turska protutnjala kroz Moldaviju, Francuzi rutinski, Albanija udaljila Island od Eura
Turska je ubjedljivo slavila sa 4:0

Turska protutnjala kroz Moldaviju, Francuzi rutinski, Albanija udaljila Island od Eura

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Turske je u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala u gostima Moldaviju sa visokih 4:0.

Izabranici Senolaa Gunesa su uoči ovog meča bili veliki favoriti i to su i potvrdili na terenu, a do vodstva su stigli u 37. minuti kada je Tosun postigao gol za 1:0.

U 58. minuti Turuc je pogodio za 2:0, a Tosun je svojim drugim golom u 79. minuti riješio sve dileme oko pobjednika za 3:0. Yazici je u 88. minuti pogodio za konačnih 4:0.

Francuska je rutinski odradila meč protiv Andore i slavila je sa 3:0. Kingsley Coman je u 18. minuti doveo Francuze u vodstvo od 1:0, a Griezmann je u 28. minuti sa bijele tačke mogao povisiti na 2:0, ali je promašio drugi penal zaredom u dresu reprezentacije.

Lenglet je u drugom poluvremenu u 58. minuti povisio na 2:0, a Ben Yedder je u 91. minuti postavio konačan rezultat.

Albanija je dočekala na svom terenu Island i stigla do pobjede rezultatom 4:2. Domaći su poveli golom Dermakua u 32. minuti, a gosti su preko Sigurdssona u 47. izjednačili na 1:1.

Hysay je pet minuta kasnije vratio vodstvo Albaniji, ali Island ponovo stiže do izjednačenja u 58. minuti, a strijelac je bio Sigthorsson.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U 78. minuti Albanija i treći put stiže do vodstva kada je Roshi pogodio, a Cikallesji je pet minuta kasnije postigao gol za 4:2 i pobjedu Albanaca.

Turska i Francuska nakon šest kola imaju po 15 bodova, Island ima 12, Albanija 9, Moldavija 3, dok je Andora bez bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi