Igrao s Modrićem i Baleom, a sada se oprašta: "Dobio sam poziv od Boga da budem svećenik"

Gomes iznenadio sve

Igrao s Modrićem i Baleom, a sada se oprašta: "Dobio sam poziv od Boga da budem svećenik"

Endin Čaušević

Od fudbalera smo navikli da čujemo nevjerovatne životne priče, ali Heurelho Gomes je svemu tome dao jedan potpuno novi nivo.

Gomesa najviše pamtimo po vremenu dok je branio za Tottenham, a tada su u toj ekipi igrali igrači poput Luke Modrića, Giovanija dos Santosa, Garetha Balea, Petera Croucha, Aarona Lenona...

Nakon Tottenhama potpisao je za Watford 2014. godine i još uvijek je član ovog kluba iako ima skoro 40 godina. Ipak, Gomes je potvrdio da će na kraju ove sezone završiti karijeru, te da će se posvetiti drugim stvarima u životu.

Brazilski golman nema namjeru da se bavi trenerskim poslom, ali želi ostati vezan za fudbal. On je sve iznenadio izjavom da želi biti svećenik i da će se vratiti u Brazil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobio sam poziv od Boga da budem svećenik i mislim da će tako i biti jer sam spreman za to. Završit ću sezonu, a onda popričati s porodicom. Oni znaju šta želim, ali imam neke planove da ostanem dio fudbala i nakon završetka karijere", rekao je Gomes i dodao.

"Sve ovo se dugo 'kuha' u meni i sve više i više je nekako izlazilo na površinu. Pričao sam s bogom prethodne dvije godine i on je počeo pričati sa mnom i rekao mi 'Želim da mi služiš kao svećenik'".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi