Cijelu karijeru je igrao sa izvrnutim štucnama, postao je ako ne najbolji, onda najuspješniji ikad!

Bio je itekako sujevjeran

Cijelu karijeru je igrao sa izvrnutim štucnama, postao je ako ne najbolji, onda najuspješniji ikad!

Admin Čaušević

Kada u klupskom fudbalu osvojite Ligu prvaka, a u reprezentativnom Svjetsko i Evropsko prvenstvo onda definitivno za sebe možete reći da ste imali fantastičnu karijeru. To je i slučaj sa čovjekom koji je vrlo vjerovatno najsujevjereniji u svijetu u fudbala.

Uobičajna je pojava da fudbaleri imaju određene rituale prije nego što izađu na teren. Maskimalno vjeruju u njih i smatraju da ako ih ne učine da će nešto krenuti po zlu.

To je za vrijeme igračkih dana bio slučaj i sa čuvenim Ikerom Casillasom, nekada sjajnim golmanom koji je sigurno u grupi najboljih čuvara mreže u historiji.

Ako ne najboljim, onda se Casillas sigurno može smatrati najuspješnijim golmanom ikada pošto je osvojio tri Lige prvaka, jedno Svjetsko prvenstvo te dva Eura sa Španijom.

Punih 16 godina je čuvao gol Real Madrida, kada toliko dugo ostanete među stativama najglamuroznijeg kluba na svijetu, onda to dovoljno govori o vašoj klasi.

Oglasi

Interesanto da je Casillas tokom mečeva igrao za izvrnutim štucnama, detalj koji je zaista teško primjetiti na pravu. 

To je bio samo jedan od ritauala koje je Španac praktikovao tokom karijere pošto bi nakon svake utakmice u kojoj bi primio gol u narednoj obavezno mijenjao dres.

Casillas se smatra najuspješnijim golmanom ikad

Također je imao običaj da dodirne prečku svaki put kada mu se zatrese mreža, dok je i redovno sjekao rukave u dresova. 

Za vrijeme izuzetno bogate, ali i naglo prekinute karijere osvojio je čak 25 trofeja, podatak s kojim se definitivno mogu pohvaliti samo rijetki. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, dok je bio član Porta u maju 2019. godine imao je određenih srčanih problema zbog čega je jedno vrijeme bio i u bolnici.

Cijelu sljedeću godinu je radio na oporavaku, Porto ga je bio i registrovao da se takmiči u sezoni 2019/20, ali na teren se više nije vraćao. Od fudbala se oprostio u augustu 2020. godine 39 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
trebao bi ih i šehić početi izvrćati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi