Ovo su roditelji ponajboljeg golmana ikada, a slavni sin već 13 godina ne želi ni da čuje za njih

Ljudska pohlepa ne poznaje granice

Ovo su roditelji ponajboljeg golmana ikada, a slavni sin već 13 godina ne želi ni da čuje za njih

Admin Čaušević

Nisu rijetke situacija u kojim su odnosi između oca i sina veoma hladni, razlog je naravno finansijske prirode pa vrlo često dođe do porodičnog raskola. 

Iker Casillas je bez sumnje jedan od najboljih golmana u historiji. Na vrhunskom nivou je branio skoro dvije decenije te je osvojio sve što vrijedi u svijetu fudbala.

Sa Realom je stizao do pehara Lige prvaka u tri navrata, dok je sa reprezentacijom Španije pokorio svijet i Evropu i kada se priča o najboljem čuvaru mreže ikada njegovo ime je neizostavno.

Ipak, daleko od toga da je San Iker imao miran i idiličan život van terena, krivac za to je njegov otac Jose Luis koji je želio da svu imovinu svog sina zadrži za sebe.

Odnosi Casillasa i njegovih roditelja su hladni već skoro deceniju i pol

Do konflikta zbog kojeg Casillas i dan danas ne želi da čuje za svog oca je došlo 2010. godine kada je golman Reala smatrao da on treba sam početi da upravlja svojim bogatstvom.

Do tada su on i njegovi roditelji zajedno rukovodili nekim firmama i bankovnim računima, kada je Casillas odlučio da krene svojim putem.

Oglasi

To se nije svidjelo njegovom ocu, tada je počeo hladni rat između njih dvojice te nisu razmijenili ni riječ skoro deset godina.

Iako su se u međuvremenu pojavili zajedno na nekolio porodičnih druženja kao što su krštenje Casillasove djece čuveni golman uopšte ne želi da čuje za svog oca.

Kada je Casillas u maju 2019. godine imao infarkt njegovi majka i otac uopšte nisu došli odmah u posjetu, već su to uradili sa nekoliko dana zakašnjenja.

Svu Casillaovu imovinu Jose Luis je želio zadržati za sebe

Iako ih je mogao odbiti Casillas ih je ipak primio u posjetu, a navodno je ključnu ulogu imala njegova majka Maria del Carmen. Ipak, odnosi su i dalje poprilično hladni.

U međuvremenu, nekadašnji golman Crvene furije se razvela i od dugogodišnje supruge Sare Carabonero i definitivno je počeo novu eru u svom životu.

Povezivao se Casillas sa brojnim djevojkoma, pa čak i sa Shakirom, međutim svoju vezu, ako je uopšte ima, i dalje uspješno krije od očiju javnosti.

Rane iz prošlosti još uvijek nije zaliječio i kako sada stvari stoje neće to nikad ni uraditi. Otac ga je htio pokrasti i obogatiti se na račun svog sina što Casillas smatra "neoprostivim grijehom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi