Hazard je izgovorio riječi koje se usuđuje reći rijetko koji fudbaler!

Belgijanac se oprostio od fudbala

Hazard je izgovorio riječi koje se usuđuje reći rijetko koji fudbaler!

A. Čaušević

Nije prošlo ni deset dana otkako se Eden Hazarda oprostio od fudbala, a igranju se, barem revijalnom se vratio na jednoj humanitarnoj utakmici kada je prekinuo šutnju u svom boravku u Realu. 

"Uvijek sam govorio da ću prestati igrati čim se prestanem zabavljati na terenu", bila je jedna od izjava koju je Hazard dao za francuski list L'Avenir kada su ga pitali o odluci da objesi kopačke o klin.

"Fudbal mi dalje ne nedostaje, sada sam odvojio malo vremena za sebe. Ali nedostajat će mi, naravno. Gledam utakmice na TV-u, moja djeca igraju, tako da nikada neću biti potpuno odsutan. Nije to bila teška odluka, neko sam vrijeme sazrijevao. Ja sam miran."

I dok uglavnom moderni fudbaleri igraju isključivo radi što veće zarade, Hazard je kazao da nije želio ići negdje gdje bi zaradio novac, iako je mogao.

"Proveo sam teške godine u Real Madridu, uvijek sam govorio da ću prestati kada se više ne budem zabavljao. I prestao sam se zabavljati trenirajući. A osim toga, nisam ni igrao."

Oglasi

"Odluka je bila jednostavna, mogu reći da sam igrao za Real Madrid, najveći klub na svijetu. Nisam htio ići nigdje da igram za novac."

Hazard je govorio o svom svakodnevnom životu, kakva mu je sada rutina.

"Uživam u životu. Radim normalne stvari poput vožnje bicikla, igranja golfa, putujem Želim biti normalna osoba", dodao je Belgijanac.

S 32 godine, nakon što je slavio u klubovima poput Lillea, Chelseaja i Madrida, odlučio je prekinuti profesionalnu karijeru. Njegov fudbal će sigurno ostati u sjećanju mnogim ljubiteljima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid ga je na ljeto 2019. godine platio 125 miliona eura te su se od njega očekivale velike stvari. Umjesto toga je postao najveći promašaj Kraljeva. 

Njegov boravak na stadionu Santigao Bernabeu su obilježile brojne povrede te nikad nije opravdao uloženi novac. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi