Ljubav prema domovini mu nije na prvom mjestu: Jasno je zašto Moriba želi igrati za Gvineju

Sve je dobro isplanirano

Ljubav prema domovini mu nije na prvom mjestu: Jasno je zašto Moriba želi igrati za Gvineju

E. Čaušević

Ilaix Moriba prošle sezone dobio je neočekivanu šansu u prvom timu Barcelone, te se očekivalo da će ove sezone imati još veću minutažu.

Ronald Koeman je u drugom dijelu prošle sezone dao šansu Moribi za igru što je ovaj 18-godišnji veznjak znao da iskoristi, te je oduševio navijače s nekoliko odličnih nastupa.

Barcelona je ovog ljeta željela da produži ugovor s njim koji ističe narednog ljeta, ali su bili u šoku kada je Moriba odbio nekoliko ponuda.

Agenti ovog tinejdžera tražili su znatno više novca nego što je Barcelona ponudila, ali na kraju Joan Laporta nije htio da ispuni te uslove. Barcelona je odlučila da Moriba neće dobiti novi ugovor i nalazi se na transfer listi.

Barca za njega traži 20 miliona eura što će teško neko dati, a to znači da Moriba u novoj sezoni uopšte neće igrati. On je prebačen u juniorski tim s kojim samo trenira, te neće biti u konkurenciji za utakmice.

Moriba je i jučer šokirao javnost kada je njegov otac potvrdio da on više neće igrati za Španiju, te da će u budućnosti nastupati za selekciju Gvineje.

On je prošao omladinske selekcije Španije, ali se predomislio i želi da igra sada za Gvineju, no čini se da je mnogima jasno zbog čega će promijeniti sportsko državljanstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, španski mediji objavili su da on to radi kako bi lakše ostvario prelazak u neki engleski klub. Obzirom da je Velika Britanija napustila Evropsku uniju pravila za sticanje radnih dozvola su znatno otežala transfere igračima koji su državljani neke od zemalja članica.

Zbog toga je Moriba odlučio da u budućnosti igra za Gvineju zbog čega će znatno lakše dobiti radnu dozvolu za igranje u engleskom Premiershipu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Samo ti slusaj taticu i menadzere ,daleko ces dogurat
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi