Ronaldinho otkrio gdje je završila Zlatna lopta koju je osvojio 2005. godine

Zna se ko mu je bio broj jedan

Ronaldinho otkrio gdje je završila Zlatna lopta koju je osvojio 2005. godine

Endin Čaušević

Ronaldinho je za mnoge jedan od najboljih igrača svih vremena, a najbolje partije u svojoj karijeri pružao je u dresu Barcelone.

Mnogi su počeli pratiti fudbal zbog Ronaldinha koji je oduševljavao fudbalsku javnost svojim nevjerovatnim driblinzima i golovima, a jedan je od najzaslužnijih što se Barcelona našla u samom vrhu svjetskog fudbala.

Ronaldinho je u Barcelonu stigao na ljeto 2003. godine iz PSG-a i to je bio pun pogodak katalonskog kluba.

Barcelona je uspjela da ponovo postane prvak Španije, a sve to su krunisali 2006. godine kada su osvojili Ligu prvaka nakon fantastične sezone u kojoj je briljirao upravo Ronaldinho.

Brazilac je zasluženo izabran tada za najboljeg igrača svijeta i uspio je da doda Zlatnu loptu u vitrinu nevjerovatnih nagrada koje je osvojio.

On se prisjetio Zlatne lopte i otkrio je da je istu odlučio da pokloni svojoj mami. Ona je nedavno preminula što je itekako pogodilo Ronaldinha, a on je objasnio koliko mu je ona značila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svoju Zlatnu loptu odlučio sam pokloniti mami da se zahvalim što nikada nije odustajala od mene dok sam bio nestašni dječak. Pokazala mi je put do uspjeha i uvijek se žrtvovala jer je vjerovala u moj talenat", rekao je Ronaldinho.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Aferim majstore,teško da se ponovi ovakav igrač
6 0
Adohordas
Masina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi