U fudbalu je najgore kada ste pohlepni, a Ilaix Moriba je najbolji dokaz za to

Leipzig ga pokušava prodati na sve načine

U fudbalu je najgore kada ste pohlepni, a Ilaix Moriba je najbolji dokaz za to

E. Čaušević

Ilaix Moriba je prije godinu dana odlučio da napusti Barcelonu i ispostavilo se da je napravio ogromu grešku.

Moriba je početkom 2021. godine debitovao u dresu Barcelone jer mu je Ronald Koeman dao priliku u prvom timu, a ovaj 19-godišnjak je oduševio javnost sa nekoliko jako dobrih nastupa.

Pred početak prošle sezone bilo je jasno da će Moriba dobiti veću minutažu u Barceloni, ali je on sve šokirao kada je odbio mogućnost da produži ugovor jer je tražio ogromnu platu.

Moriba je bio svjestan da je Barca u velikim finansijskim problemima, ali su on i njegovi agenti i pored toga od kluba tražili ogromnu platu koju mu oni nisu mogli, ali nisu ni htjeli dati.

On od svojih zahtjeva nije odustajao i Barcelona ga je na kraju prodala Leipzigu za 16 miliona eura. Leipzig mu je dao platu koju je htio, ali je ubrzo shvatio da sreća nije samo u novcu.

Moriba u Leipzigu skoro da nije igrao, a potom ga je njemački klub poslao u Valenciju na posudbu. Međutim, ni u Šišmišima se nije baš pokazao, te je španski klub odlučio da ga vrati u Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemački mediji pišu da Leipzig na sve načine pokušava da se riješi Moribe i navodno su blizu dogovora s Ajaxom. Ovaj veznjak bi trebao preći u nizozemski klub za 18 miliona eura što nije loša cifra za Leipzig.

Ipak, ovom transferu raduju se i u Barceloni jer će oni po dogovoru dobiti 10% od Moribinog transfera.

Promo

Top Komentari

lingafo
Ja kad bih se trudio ne bih tako debilne tekstove mogao pisati. Cuj Barca se raduje 1.8 miliona Eura.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi