Nova zvijezda Barcelone: Ovaj osjećaj nosim sa sobom u grob

Moriba postigao jučer prvijenac

Nova zvijezda Barcelone: Ovaj osjećaj nosim sa sobom u grob

E. Škorić

Mladi Gvinejac koji će igrati za Španiju, Ilaix Moriba, jučer je u meču protiv Osasune postigao prvijenac za Barcelonu.

Moribu nazivaju novim Pogbom, a radi se o izuzetno talentovanom 18-godišnjaku koji je prošao La Masiju i još jedan je vrhunski igrač kojeg je iznjedrila Barcina škola nogometa.

"Volim da šutiram. Hvala Bogu što je lopta ušla u gol. Ovaj osjećaj nikada neću zaboraviti, nosit ću ga sa sobom u grob", poručio je Moriba nakon utakmice.

Zanimljivo da je i on, baš kao i Ansu Fati, debitanski gol za Barcu postigao upravo protiv Osasune.

"Veoma cijenim Fatija i volim ga kao brata. Drago mi je što sam prvi gol postigao protiv istog kluba kao i on", dodao je Moriba.

On je u La Ligi ove sezone odigrao ukupno 106 minuta. Prvu asistenciju je zabilježio protiv Alavesa, drugu protiv Seville, a Koeman ga je javno hvalio i obećao mu veću minutažu.

"Imao sam veliku sreću da prođem Barcinu omladinsku školu. Naučio sam mnogo u La Masiji", iskren je Moriba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona se jučerašnjom pobjedom vraća u trku za titulu, a u prilog joj ide i to što se danas direktno sastaju Real Madrid i Atletico.

"Nikada nijesmo pomislili da je liga gotova. Teško je, ali ne odustajemo od borbe", poručio je Moriba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Meni vise lici na Dembele, nego na Pogbu...Ali uporan, brz i jak svakako.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi