Vahid Halilhodžić je kralj press konferencija: Spisak saopštio nakon sat vremena priče
Foto - Screenshot

Poznat sastav Maroka

Vahid Halilhodžić je kralj press konferencija: Spisak saopštio nakon sat vremena priče

M. Šljivak

Slektor reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić objavio je popis igrača za predstojeće akcije ovog nacionalnog tima.

Nakon dosta špekulacija o njegovom ostanku na klupi, 69-godišnji stručnjak je ipak ostao selektor Maroka i povest će ovu selekciju na Svjetsko prvenstvo.

Prije toga mu slijedi prijateljski meč s SAD (2. juni), a zatim i kvalifikacioni utakmici za Afrički kup nacija protiv Južne Afrike i Liberije.

Za ove akcije bh. trener pozvao je Noussaira Mazraouija i Aminea Harita, ali na spisku ponovo nema Hakima Ziyecha koji je odbio da razgovra s Halilhodžićem oko povratka u nacionalni tim. Nakon sat vremena priče o dešavanjima u reprezentaciji Halilhodžić je saopštio popis igrača.

Na spisku nema ni napadača Fernecvaroši Ryan Mmaeea. On se nije javljao u prethodna dva mjeseca.

"Posljednji put sam ga čuo prije dva mjeseca. Zvao sam ga, nije odgovoarao. Možda se javi pred Svjetsko prvenstvo", istakao je Halilhodžić i dodao je:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Vrata nisu nikome zatvorena, ali u reprezentaciji ne želim 100 posto njihovih mogućnosti, već 101 posto. Želim poštovanje prema dresu kojeg nose".

Interesantno je svakako da je Halilhodžić više od sat vremena pričao o svojim dostignućima na klupi Maroka. Imao je spremne podatke za sve utakmice i dosta je dugo govorio o tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi