Šta se dešavalo u svlačionici: Da li će Iličić biti nova Gasperinijeva "žrtva"?

Uveo ga u igru, pa izveo nakon pola sata

Šta se dešavalo u svlačionici: Da li će Iličić biti nova Gasperinijeva "žrtva"?

Endin Čaušević

Fudbaleri Atalante u srijedu doživjeli poraz na svom terenu od Real Madrida (0:1) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Atalanta je skoro cijeli meč igrala s igračem manje jer je Freuler u 17. minuti dobio direktan crveni karton, ali je Real Madrid to krunisao tek u 86. minuti kada je Mendy postigao jedini gol na meču.

No, nakon utakmice u centru pažnje bili su Gian Piero Gasperini i Josip Iličić koji su imali verbalni sukob. Gasperini je uveo Slovenca u igru u 56. minuti, ali ga je izveo samo pola sata kasnije jer je bio nezadovoljan njegovim ponašanjem.

"Prestani se žaliti i uzmi radi nešto", vikao je Gasperini na Iličića tokom izmjene.

Mnogi su ovo odmah uporedili s Papuom Gomezom koji je zbog sukoba s Gasperinijem napustio Atalantu prije mjesec dana iako je bio ponajbolji igrač ovog tima. Navijači sada strahuju da bi ista stvar mogla biti i s Iličićem jer se njihov sukob nastavio i nakon meča.

Gasperini i Iličić imali su verbalni obračun u svlačionici Atalante, a iskusni trener odlučio je još jednom dati do znanja ovom igraču da je ljut na njega jer se stalno žalio na igru saigrača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Treba da nađeš neko rješenje kako bi pomogao svojim saigračima, a ne da samo dižeš i širiš ruke i žališ se na svaki njihov potez kada ti neko od njih ne doda loptu. Oni rade dosta za tebe i vrijeme je da to shvatiš", rekao je Gasperini Iličiću u svlačionici.

Nakon toga ostali saigrači su smirili situaciju, a Iličić nije htio ništa da odgovara na kritike svog trenera. Kakva će sada biti situacija i odnos između njih sigurno će se brzo saznati.

Top Komentari

Dzematlija
Ilicic je dobar lik koji ima tezak period iza sebe, htio je cak okoncati karijeru. Gasperini bi kao trener morao znati da depresija nije za potcijeniti i da nista ne dobija time sto ga jos vise ukopava.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi