Ilidžanke se oprostile od EHF Kupa

Dva poraza u Portugalu

Ilidžanke se oprostile od EHF Kupa

A. Beganović

Rukometašice Ilidže nisu se uspjele plasirati u  3. kolo EHF Kupa.

U 2. kolu drugog po snazi evropskog takmičenja rukometašice Ilidže su odmjerile snage sa portugalskim Alavariumom. Oba susreta odigrana su u Portugalu, a domaća ekkipa je u 3. kolo prošla sa ukupnim rezultatom 55:36.

U prvom susretu u kojem je Ilidža formalno bila domaćin, Portugalke su slavile 25:21. Islanđanka Eddudottir je sa šest pogodaka bila najefikasnija kod Alavariuma, dok su Dejanović sa šest, te Mihajlović, Imširović i Hadžiselimović sa po četiri pogotka bile najefikasnije kod Ilidže.

U drugom susretu, koji je odigran sinoć, portugalska ekipa je upisala ubjedljivu pobjedu (30:15). Gouveia Fontes sa pet, te Ferreira Lopez i Moreira sa po četiri pogotka su bile najubjedljivije kod Alavariuma, dok su Dejanović sa pet, te Mihajlović sa tri pogotka bile najefikasnije kod Ilidže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.