Iliev: Sve karte bacamo na Evropu

Zadovoljan žrijebom u Nyonu

Iliev: Sve karte bacamo na Evropu

Partizan je za protivnika u 1/16 finala Evropske lige dobio Viktoriju iz Plzena, što se može okarakterisati veoma povoljnim žrijebom za srbijanskog prvaka.

Iako češkom prvaku sigurno pripada uloga favorita u dvomeču sa Partizanom, u taboru beogradskog kluba nisu krili zadovoljstvo a to se posebno odnosi na sportskog direktora Ivicu Ilieva.

"Viktoria je težak protivnik, ozbiljan tim. Dominantni su u Češkoj, najmoćniji tim u posljednjih deset godina, stalno igraju Ligu prvaka i jasno da je s takvim timom teško igrati. Imamo veliko poštovanje prema njima, ali bolje je što smo izvukli Plzen nego, recimo, Arsenal ili Atletico. Ovako barem imamo neke veće šanse za prolaz na papiru", rekao je Iliev, koji je potom priznao da je Evropa ove sezone prioritet za crno-bijele:

"Poslije duple krune u prošloj sezoni, sve smo karte bacili na Evropu. Kada pogledate veliku i bogatu historiju Partizana, vidite da smo mi tek šest puta prezimili u Evropi. Naš cilj je da se dobro pokažemo u evropskim okvirima i ambicije su okrenute Evropi. Ne želimo ispustiti šansu koja nam se ukazuje, želimo biti priznati u Evropi i svijetu".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Najveći evropski uspjeh je Partizan napravio 1966. godine kada je bio viceprvak Evrope, a prolazak u osminu finala Evropske lige svakako bi predstavljao najveći evropski uspjeh u novijoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi