Partizan izgubio, Zvezda povećala prednost

21. kolo Superlige

Partizan izgubio, Zvezda povećala prednost

Danas je kompletirano 21. kolo srbijanske Superlige u kojem je najviše profitirala Crvena zvezda koja je dodatno povećala prednost nad Partizanom.

Zvezda je na svom terenu savladala Borac rezultatom 3:0 nakon što je na poluvremenu imala minimalnu prednost. Strijelac jedinog gola bio je Adžić u 35. minuti, da bi u nastavku utakmice Pešić u 50. i 63. minuti pogađao za konačnih 3:0.

U ranijem terminu, Partizan je u Kruševcu neočekivano poražen sa 2:1 od domaćeg Napretka. Vukanović je u 34. minuti pogodio za vodstvo Napretka, da bi u 54. minuti na 2:0 povisio Đerić.

Sve što je Partizan uspio napraviti do kraja utakmice je utješni gol Jevtovića iz penala u 60. minuti.

Zvezda sada ima 56 bodova i čak devet više u odnosu na Partizan, a upravo će u narednom kolu ove dvije ekipe odmjeriti snage u najvećem derbiju srbijanskog fudbala. Taj meč igra se 13. decembra s početkom u 18 sati, a domaćin će biti Partizan.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi