Veliki posao Evertona: Coleman produžio ugovor

Do 2022. godine

Veliki posao Evertona: Coleman produžio ugovor

Evertonov defanzivac Seamus Coleman danas je produžio ugovor sa klubom sa Goodisona.

Ovaj 28-godišnjak, koji se trenutno oporavlja od povrede desne noge, potpisao je novi ugovor sa Evertonom do ljeta 2022. godine.

"Već dugo sam ovdje i ovaj klub mi je prirastao srcu. Presretan sam zbog potpisa novog ugovora i nadam se da ću se brzo vratiti na teren i biti u mogućnosti da pomognem svojim saigračima", poručio je Coleman nakon produženja saradnje.

Seamus Coleman je u ovoj sezoni odigrao 28 utakmica na poziciji desnog beka i postigao je četiri gola, uz isto toliko asistencija. Kapiten je reprezentacije Republike Irske, za koju je od 2011. godine odigrao 43 utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljivo, Coleman je u Everton 2009. godine stigao iz irskog Sligo Roversa za mizernih 70.000 eura, a sada se njegova vrijednost procjenjuje na otprilike 20 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi