Fudbaler Evertona zadržan na psihijatriji
Foto: EPA

Aaron Lennon pronađen pored ceste u lošem mentalnom stanju

Fudbaler Evertona zadržan na psihijatriji

Iz Engleske stižu vijesti da je krilni igrač Evertona, Aaron Lennon, zbog mentalnih problema zadržan na psihijatrijskom liječenju.

Prema informacijama iz britanskih medija vjeruje se da Lennon boluje od psihičke bolesti povezane sa velikom količinom stresa. Engleza je, navodno, policija pronašla u blizini prometne ceste kod Salforda.

Policajci koji su proveli sa Lennonom 20-ak minuta zaključili su da je on u stanju smanjene uračunljivosti, te su ga zbog njegove sigurosti odlučili zadržati.

"Policija je dobila poziv oko 16:45h u nedjelju zbog prijave o zabrinutosti za sigurnost muške osobe. Policajci koji su poslani da provjere situaciju zatekli su 30-godišnjeg muškarca, kojeg su zadržali po Zakonu o mentalnom zdravlju, te su ga proslijedili u bolnicu radi procjene njegovog stanja", oglasili su se iz policije.

Iz Evertona su takođe izdali saopštenje u vezi stanja njihovog igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Aaron Lennon trenutno dobija potrebnu pomoć zbog stanja izazvanog stresom. Klub će njemu i njegovoj porodici pružiti svu potrebnu podršku, a njegova porodica je zatražila da se poštuje njihova privatnost po ovom pitanju", saopšteno je iz ekipe sa Goodison Parka

Lennon je u Everton stigao nakon posudbe iz Tottenhama. On je ugovor sa Karamelama potpisao 2015. godine, a od tada je nastupio 58 puta postigavši devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti