Zvijezda napušta Xavijev tim i odlazi kod Cristiana Ronalda?

Al Nassr se pojačava iz Barce

Zvijezda napušta Xavijev tim i odlazi kod Cristiana Ronalda?

Edmir Škorić

Trener Barcelone Xavi (43) bi mogao jednu od svojih zvijezda prodati Saudijskoj Arabiji.

Saudijski klubovi nastavljaju sa dovođenjem nogometnih zvijezda iz Evrope, a sada bi transfer mogao napraviti i defanzivac Barcekone Clement Lenglet (28).

Lenglet više nema ulogu u Barceloni, a na američkoj turneji nije odigrao ni minute, što znači da na njega Katalonci više ni ne računaju.

Sada bi i on mogao krenuti put Saudijske Arabije i igrati u pustinji s Cristianom Ronaldom.

Lenglet je posljednji put bio posuđen Tottenhamu i tamo je imao solidnu sezonu. Sada bi pak mogao put kojim su krenuli mnogi prije njega. Mundo Deportivo piše da je Al Nassr pokucao na njegova vrata i da ga želi potpisati.

Oglasi

Prva ponuda iznosi 15 miliona eura, klub je Lengletu navodno ponudio ugovor do 2026. za iste pogodnosti kao u Barceloni.

Ova svota bi trebala biti dovoljna Barceloni da se odrekne Francuza. Barca ga je 2018. dovela za oko 35 miliona eura iz Seville, a od tada je nastupio 157 puta u ligi u dresu "Blaugrane".

Lenglet je imao želju da karijeru nastavi u Engleskoj, no tamošnji timovi nisu zainteresovani za njega, dok je interes pokazao još i Milan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelni viceprvak Saudijske Arabije, Al Nassr, prethodno je početkom godine predstavio Cristiana Ronalda, a ovog ljeta već je dovodio velika pojačanja. Stigli su Sadio Mane, Seko Fofana, Marcel Brozović i Alex Telles.

Osim Lengleta, postoji mogućnost da ekipu napusti i Franck Kessie, koji se također povezuje sa Saudijcima, dok je Ousmane Dembele već u Parizu i čeka potpis za PSG.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BillyPiton
E čuj zvijezda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi