Kraj jedne ere: Modrićeva desetka i Benzemina devetka imaju nove vlasnike u Realu!

Objavio je ugledni AS

Kraj jedne ere: Modrićeva desetka i Benzemina devetka imaju nove vlasnike u Realu!

Admin Čaušević

Luka Modrić sa brojem 10 te Karim Benzema sa brojem devet na leđima su s vremenom postali zaštitni simboli Real Madrida, ali svemu dođe kraj. Tako od sljedeće sezone kreće nova era, barem tako tvrdi ugledni AS.

Sljedeće godine Real Madrid će imati galaktički napad, pomalo kao u godinama Galacticosa. Igračima poput Viniciusa Juniora i Judea Bellinghama će sigurno pridružiti Kylian Mbappe.

Francuz će sigurno na ljeto biti ozvaničen kao novi igrač kada mu istekne ugovor s PSG-om, dok na Bernabeu stiže i Endrick koji je već kupljen od Palmeirasa, ali je morao sačekati postane punoljetan.

Posljednje izdanje lista AS piše da je fudbalska Bijela kuća već odlučila koje će brojeve na majicama dodijeliti svojim novim napadačima.

Mbappe bi odmah trebao uzeti broj 10, dres najveće zvijezde s obzirom na to da bi Luka Modrić trebao otići na kraju sezone nakon 12 godina u Real Madridu pa će najpoželjniji broj u svijetu nogometa biti oslobođen za francusku zvijezdu.

Važan broj na dresu čeka i Endricka kojem bi se trebao ostvariti san koji je i sam prije nekog vremena priznao. Mladi Brazilac će zadužiti devetku.

Oglasi

"Još nisam stigao u Madrid, pa ne znam koji ću broj dobiti, ali ja nadam se da ću jednog dana nositi dres 9", poručio je Endrick i na kraju će mu želja biti ispunjena.

Od odlaska Benzeme prošlog ljeta Realova "devetka" je bila slobodna pa će je preuzeti Endrick. Bit će to poseban dres za talentovanog napadača prije svega zato što ga je svojevremeno nosio i njegov idol Ronaldo Il Fenomeno.

Kad je stigao u Real Modrić je zadužio broj 19, a nakon što je izgradio reputaciju jednog od vođa u Realu su mu "desetku" dodijelili 2017. godine. Kako sada stvari stoje čuveni broj ostavlja nakon sedam godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Činjenica da se Mbappeu već daje broj 10 potkrepljuje tvrdnju da će Modrić na kraju sezone otići iz Reala jer se čini nezamislivim da će Realu oduzeti "desetku" i dodijeliti je Francuzu. 

Osvajaču Zlatne lopte ugovor ističe na kraju sezone. Real mu nije ponudio nastavak saradanje, a konačnu riječ bi trebao imati dugogodišnji kapiten Vatrenih.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi