Perezov poziv uvjerio je najboljeg na svijetu za samo par sekundi: "To želiš? Onda gotovo..."

Vagao je ponude tri kluba

Perezov poziv uvjerio je najboljeg na svijetu za samo par sekundi: "To želiš? Onda gotovo..."

Edmir Škorić

Real Madrid je bez ikakve dileme klub o kojem sanjaju sva djeca na svijetu i kada porastu, požele da nose taj bijeli dres, ponajviše zbog svojih idola koji su ga prethodno nosili. No, posljednjih godina Kraljevi se muče s dovođenjem igrača jer ipak koliko god ekonomski bili jaki, pojavili su se na fudbalskoj sceni i jači, poput Manchester Cityja ili PSG-a.

Ako se vratimo malo u prošlost, vidjet ćemo da su za Real Madrid igrali veliki fudbalski majstori poput Zidanea, Ronalda, brazilskog i portugalskog, Roberta Carlosa, Luisa Figa, Davida Beckhama, Sergija Ramosa, Davora Šukera, Fernanda Hierra, a da ne govorimo o nekim davnim vremenima kada su za Real igrali Alfredo Di Stefano ili Ferenc Puskas.

Poziv iz Madrida je nešto što mnogi fudbaleri sanjaju ili jedva čekaju. Čini se da ni Kylian Mbappe nje mogao da odoli, pa bi ovog ljeta konačno trebao da potpiše za slavni klub, a još 2014. godine je potpisao James Rodriguez. Bio je to posljednji član tadašnjih Galaktikosa.

Kolumbijac je tada bio na vrhuncu karijere. Odigrao je Svjetsko prvenstvo u Brazilu za pamćenje, pa su počele pristizati ponude za tadašnju zvijezdu Monaca Vagao je između PSG-a i Manchester Cityja, a onda je uslijedio poziv Florentina Pereza, predsjednika Reala.

"PSG i City su me željeli 2014. i obje su ekipe došle s važnijim i jačim ponudama od Realove, a onda me zvao Floretnino Perez i pokušao me uvjeriti: 'Šta želiš? Novac ili slavu?'. Odgovorio sam mu da želim slavu, a on je tada rekao: 'Onda dobro, sve je gotovo".

Oglasi

Tako je u julu 2014. godine James potpisao za Real Madrid i plaćen je ogromnih 88 miliona eura. Potpisao je ugovor na šest godina, no nije se proslavio bivši fudbaler Porta na Santiago Bernabeuu.

Na kraju je ipak sakupio 125 utakmica za Madriđane i postigao je 37 golova uz 42 asistencije. Može da se pohvali da je dva puta osvajao Ligu prvaka s Kraljevima, dva puta i La Ligu, a sa Bayernom takođe ima dva naslova Bundeslige i dva Superkupa te jedan Kup Njemačke. Tri puta je prethodno bio prvak Portugala...

Real ga je inače posuđivao Bayernu, pa Evertonu, a onda je karijera otišla nizbrdo. Otišao je u Katar kratko bio i u Grčkoj igravši za Olympiakos, da bi ljetos kao slobodan igrač prešao u brazilski Sao Paulo i sa 32 godine polako ide ka zalasku karijere koja je definitivno mogla biti i mnogo bolja.

[related]https://www.instagram.com/p/C2dOYBjxTOh/[/related]

Oglasi

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Rodriguez je bio najbolji strijelac sa šest pogodaka u pet utakmica te je osvojio i FIFA-inu Zlatnu kopačku.

James je za reprezentaciju Kolumbije odigrao 90 utakmica i postigao je 26 golova, ali vrhunac je definitivno bio Mundijal u Brazilu kada je kao igrač Monaca blistao i kada je uostalom mogao da bira u kojem evropskom velikanu želi da nastavi karijeru.

Izabrao je slavu ispred novca, a pitanje je da li je to tada bio najbolji potez za njega. Vrijeme Kolumbijca u Madridu može se podijeliti u dvije faze. U prvoj godini, odmah po dolasku, James je pod vodstvom Carla Ancelottija uspio osvojiti cijelu publiku izvanrednom igrom, postigavši ​​17 golova i 18 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon što je Zinedine Zidane preuzeo kormilo u januaru 2016., veznjak je postupno gubio važnost u početnoj postavi, što je na kraju dovelo do posudbe u Bayern 2017. kako bi osigurao minutažu koja mu je nedostajala.

Dvije godine kasnije, vratio se u špansku prijestolnicu po drugu priliku, ali nije uspio uvjeriti, na kraju je morao otići. Kolumbijac nikada nije bio isti otkako je Zidane preuzeo vodstvo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Real ce uskoro biti tim u kojem nece biti Spanaca a to nije dobro.Svi ovi kupljeni dolaze zbog novca a ne zbog ljubavi i u jednom trenutku ce imati dobre igrace koji se nece moci uklopiti zajedno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi