Potpisao za Barcelonu, pa zbog gospodskog razloga ih zamolio da još uvijek ništa ne objavljuju

Želi prvo da riješi stvari u Manchesteru

Potpisao za Barcelonu, pa zbog gospodskog razloga ih zamolio da još uvijek ništa ne objavljuju

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Ilkay Gundogan potpisao ugovor s Barcelonom i da će katalonski klub u narednim danima ozvaničiti njegov dolazak. No, Gundogan je zbog jednog razloga zamolio Katalonce da ne žure s objavom jer još uvijek ima jednu stvar da završi i da kao gospodin napusti Manchester City.

Gundogan je prethodnih osam sezona proveo u Manchester Cityju, a ove sezone s klubom s Etihada uspio je da osvoji trostruku krunu.

Bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje trofeja i klub je pokušao svim silama da ga zadrži, ali nisu uspjeli. Gundogan je imao na stolu ponudu za produženje ugovora, no odlučio je da je vrijeme za novi izazov.

Najveći interes za Gundogana pokazala je Barcelona koje je u kontaktu s njim već nekoliko mjeseci i čini se da su uspjeli da završe posao.

Španski mediji objavili su da je Gundogan danas u Minhenu potpisao ugovor koji ga za Barcelonu veže na dvije godine, te će imati opciju da isti produži na još godinu dana.

Oglasi

Međutim, Gerard Romero objavio je da Barcelona još uvijek neže ozvaničiti Gundoganov dolazak jer je on to zamolio klub. Gundogan želi prvo da s Manchester Cityjem završi stvari i da klub napusti na najbolji način.

Manchester je osam godina bio dom njemačkog veznjaka i on želi prvo da se oprosti sa dosadašnjim saigračima i zaposlenih u klubu, a da zatim Barcelona ozvaniči njegov dolazak nakon čega će on biti zvanično predstavljen.

Gundogan će sigurno biti veliko pojačanje za Barcelonu, a mnogi smatraju da bi ga Xavi mogao koristiti kao zamjenu za Sergija Busquetsa.

U Barci su imali namjeru da već sutra ozvaniče njegov transfer, ali je Gundogan zatražio da to odgode i u narednim danima će on objaviti zvanično da neće produžiti ugovor sa Cityjem i da će nakon osam godina promijeniti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gundogan će u narednim danima odraditi i ljekarske preglede, a španski mediji pišu da će u ugovoru s Barcom imati otkupnu klauzulu od čak 500 miliona eura.

Njemački veznjak će imati priliku tako da sarađuje sa svojim fudbalskim uzorom jer je u nekoliko puta prethodnih godina govorio da je Xavi za njega bio daleko najbolji i najdraži igrač.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Ova Barca pravi skup penzionera propo klub to je ocito vuca se ko ku rva po pijaci
0 2
stranputica
Daleko najvažniji igrač City-ja. Mozak ekipe, možda ne najbolji, ali najvažniji svakako. Baš me zanima kako će se snaći u Barci. Pozdrav!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi