Poznato koji broj će Kovačić nositi u Manchester Cityju, a to otkriva težak udarac za Građane

Hrvat pred potpisom

Poznato koji broj će Kovačić nositi u Manchester Cityju, a to otkriva težak udarac za Građane

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić karijeru će nastaviti u dresu Manchester Cityja i sada se čeka samo zvanična potvrda njegovog transfera iz Chelseaja. Engleski mediji pišu da se zna i koji broj na dresu će nositi Kovačić u novom klubu, a to otkriva da su se u Cityju očito pomirili s odlaskom velike zvijezde.

Kovačić već pet godina nastupa u dresu Chelseaja, ali nakon veoma loše sezone koju je imao londonski klub očito da je odlučio da je vrijeme za neki novi izazov.

Ovaj 29-godišnjak s Plavcima ima ugovor na još godinu dana, no kada je čuo da se Manchester City raspituje za njega više nije imao dilemu. Kovačić je jasno poručio da želi u Manchester City, a čini se da je samo pitanje trenutka kada će se transfer ozvaničiti.

Chelsea je pristao da proda Kovačića svom rivalu, a od transfera bi Plavci trebali inkasirati oko 35 miliona eura.

Kovačić bi trebao u narednim danima odraditi ljekarske preglede nakon čega će biti zvanično predstavljen na Etihadu. Hrvat je bio želja Pepa Guardiole koji ga vidi kao idelno pojačanje u veznom redu, ali i čini se zamjenu za junaka ovog tima.

Oglasi

Naime, mnogi smatraju da će Kovačić zamijeniti Ilkayja Gundogana koji je odlučio čini se da napusti Etihad i nije pristao na novi ugovor, te kako stvari stoje on će najvjerovatnije potpisati za Barcelonu.

Također, pojedini engleski mediji objavili su da je već sada poznato koji će broj na dresu nositi Kovačić u svom novom klubu.

To će najvjerovatnije biti njegov najdraži broj, a to je broj osam kojeg je prethodnih godina upravo nosio Gundogan. I to je samo dodatno potvrdilo da je Gundogan odlučio da ide što je za City jasno veliki udarac.

Nijemac je u finišu sezone bio maestralan i jedan je od najzaslužniji za trostruku krunu. No, baš kao Kovačić i Gundogan je odlučio da je vrijeme za nove izazove, a on je najbliži tome da potpiše za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kovačić je u protekloj sezoni za Chelsea upisao 37 nastupa u svim takmičenjima, te je dao dva gola i upisao dvije asistencije.

Ponikao je u LASK-u, a igrao je još za Dinamo, Inter i Real Madrid.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Kovačić je bolji od Gudogana
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi