Ima i onih koji žele Van Gaala

Vraća se u Holandiju?

Ima i onih koji žele Van Gaala

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal mogao bi se vratiti u reprezentaciju Holandije.

O Van Gaalovom statusu u Unitedu ste, pretpostavljamo, više nego dobro upoznati. Rezultati u posljednje vrijeme mu ne idu na ruku, igrači ga baš i ne vole, ali on još uvijek radi svoj posao. 

Međutim, samo je pitanje vremena kada će ili dati ili dobiti otkaz. No, nije da će biti bez posla i da će ga teško pronaći, pošto o njemu razmišljaju u Holandiji, ali s tim da bi ovaj put umjesto selektorske zauzeo funkciju tehničkog direktora.

"S Van Gaalom bih mogao puno toga napraviti. On je u glavnoj konkurenciji, ali ima i drugih opcija. Ne znam da li će se to dogoditi, ali nedavno sam čitao intervju Berta van Oostvena, direktora u Holandskom nogometnom savezu, koji je rekao da bi mogao imenovati Van Gaala za tehničkog direktora, ali nisam s njim o tome razgovarao", otkrio je Danny Blind, selektor Holandije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Van Gaal ima bogatu trenersku karijeru. Prvo je radio kao pomoćnik u AZ-u i Ajaxu, pa je samostalno vodio tim iz Amsterdama, zatim Barcelonu u dva mandata, dva puta je bio selektor Holandije, AZ, Bayern... Od 2014. godine je u Manchester Unitedu, ali eto tu se nije proslavio još uvijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.