Golman "poletio" i izazvao "eksploziju" na stadionu: I mnogi napadači mogu od njega učiti

Zanimljiv pogodak iz dalekog Japana

Golman "poletio" i izazvao "eksploziju" na stadionu: I mnogi napadači mogu od njega učiti

Haris Zilić
Teme:

U nekim prvenstvima koja su za mnoge ljubitelje fudbakla "daleko" zna itekako biti uzbuđenja, a upravo iz jedne takve lige nam dolazi zanimljiva situacija ove subote.

U japanskoj J3 ligi, trećem rangu japanskog fudbala svoj meč odigrali su Imabari i Nagano.

To je bila fenomenalna utakmica koja je završena rezultatom 3:3, a domaćini su se izvukli u trećoj minuti sudijske nadokande i to ne zanimljiv način.

Nakon jednog kornera fenomenalno je skočio goman Genta Ito koji je došao u svoj šesnaesterac i zakucao je loptu u mrežu gostiju za 3:3. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Viđamo da golmani znaju postati heroji u sudijskim nadoknadama, ali ovaj gol je privukao posebnu pažnju.

Oglasi

Ito je reagovao u stilu najboljih golgetera nakon prekda. Jednostavno "poletio" je poput pravog napadača, a i završnica je bila idealna.

Inače ovaj susret je ponudio dosta uzbuđenje i preokreta, a riječ je o meču osmog kola J3 lige.

Vodili su gosti iz Nagana sa 0:2, golovima Kuroishija u 41. i Ikegaye u 57. minuti utakmice, ali Kato u 66. minuti vraća domaće u igru, smanjuje na 1:2.

U 69. minuti Ukita pogađa za 1:3 i činilo se da Nagano ide prema trijumfu, onda povratak domaćeg Imabarija.

Hino u 73. inuti smanjuje na 2:3 i uvodi utkamicu u uzbudljiv finiš, da bi pomenuti golman Ito u trećoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi