Imaju dobar razlog: Navijačima Chelseaja mučno gledati Jorginha na terenu

Napravio 1,896 tačna pasa bez asistencije

Imaju dobar razlog: Navijačima Chelseaja mučno gledati Jorginha na terenu

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja sinoć su poraženi u gostima od Tottenhama (1:0) u prvom meču polufinala engleskog Liga kupa.

Plavci su gotovo tokom cijelog meča imali veći posjed lopte i incijativu na sredini terena, ali to im nije baš pomoglo da izbjegnu poraz. Na ovom meču se vidjelo da ekipi fali igrač koji će dati zadnji pas, te da Eden Hazard mora previše da se vraća kako bi on nešto kreirao.

Na blagom udaru navijača Chelseaja našao se vezni igrač Jorginho koji je ljetos stigao iz Napolija. Navijači su ga kritikovali da nije baš previše kreativan i da se od njega dosta više očekuje na tom polju.

U prilog mu ne ide ni statistika koju su engleski mediji ekspresno "iskopali". Naime, Jorginho je već dugo vremena bez asistencije što frustrira navijače koji otvoreno kažu da im je muka gledati kako samo besmisleno dodaje loptu.

Jorginho je čak napravio 1,896 tačnih dodavanja, a da nije upisao asistenciju. Imao je nevjerovatnih 180 dodavanja protiv West Hama u meču koji je završen 0:0, ali nije mogao upisati asistenciju i što je najgore kreirati neku šansu za svoj tim.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi