"Imao sam dva mjeseca koronavirus, a uopšte nisam imao pojma o tome"

Igrač Fiorentine se konačno oporavio

"Imao sam dva mjeseca koronavirus, a uopšte nisam imao pojma o tome"

Endin Čaušević

Urugvajski defanzivac Martin Caceres trenutno je član Fiorentine i konačno je spreman da se vrati treninzima nakon što se oporavio od koronavirusa.

Fiorentina je među klubovima u Italiji koji su imali najviše zaraženih, ali se situacija drastično popravila. Trenutno je samo jedan član ovog tima zaražen, dok ostali bez problema treniraju u trening centru.

Među zaraženim bio je i Caceres, ali je on priznao da uopšte nije znao da je pozitivan na koronavirus. Urugvajac je otkrio da je čak dva mjeseca imao virus u svom tijelu, a da nije imao pojma šta se dešava i da je tek prije dvije sedmice saznao da je zaražen.

"Dva mjeseca sam imao koronavirus, a da to nisam ni znao. Imao sam neke simptome između 8. i 15. marta. Tokom treniranja kod kuće osjetio sam nešto u plućima i rekli su mi da ostanem u karantinu i da ću izaći za 20 dana. Možda se virus zaljubio u mene, ne znam. Jučer sam po prvi put bio negativan i osjećam se kao nov", rekao je Caceres.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Caceres je u dosadašnjem dijelu sezone za klub iz Firence odigrao 23 utakmice i uspio je postići dva gola. Iako ima tek 33 godine Caceres je u karijeri promijenio veliki broj klubova, a pored Fiorentine igrao je još za Defensor, Villarreal, Recreativo Huelva, Barcelonu, Juventus, Sevillu, Southampton, Veronu i Lazio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti