Opsesija za titulom se pretvara u ludost: Zakazali treninge, dok je cijela zemlja zatvorena

Hrabar, ali rizičan potez

Opsesija za titulom se pretvara u ludost: Zakazali treninge, dok je cijela zemlja zatvorena

Admin Čaušević
Teme:

Fudbal bi se u Evropi trebao ponovo početi igrati krajem aprila ili početkom maja, a većina klubova u najjačim evropskim ligama je prestala s treniranjem. 

Dok se Evropa bori s pandemijom koronavirusa, neki i ne mare za tim. Naime, rukovodstvo Lazija je odlučilo da prvi tim nastavi trenirati početkom sljedeće sedmice. 

Iako je Italija najugroženija evropska zemlja te je praktično sve zatvoreno osim onog najneophodnijeg iz Lazija su igračima poručili da se u ponedjeljak pojave na treningu.

Nakon desetak dana pauze prvi trening Simone Inzaghi svojim izabranicima je zakazao za 23. maj u trening kampu Formello.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio se ravnopravno boli za Scudettom s Juventusom i očigledno želi biti što spremniji kada se lopta ponovo počne kotrljati. Opesija za titulom postaje prava ludost jer se igrači treniranjem izlažu dodatnom riziku od zaraze.

Top Komentari

sloboda72
UEFA GA ISPUŠI.
2 0
payron
Tako i treba kakva korona kakvi bakraci
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi