Impresije u Gojakovom debiju u Seriji A: "Odigrao je hrabro, treba da raste ovim tempom"

Bh. reprezentativac može biti zadovoljan

Impresije u Gojakovom debiju u Seriji A: "Odigrao je hrabro, treba da raste ovim tempom"

S. Mlaćo

Svoje prve minute u Seriji A upisao je u srijedu bh. reprezentativac Amer Gojak.

Gojak je u pobjedi svog Torina u Genoi 2:1 bio starter, a na terenu je proveo 53. minute.

Italijanski mediji, posebno torinogranata.it ističe da je bh. reprezentativac pokazao da će biti pojačanje.

“Igrao je na poziciji na kojoj možda i nije očekivao da igra. Odigrao je hrabro, nije ignorisao zadatke koje mu je trener stavio na teren. Definitivno treba da raste ovim tempom, te ako se po jutru dan poznaje, bit će dobro pojačanje za Torino“, navodi ova stranicu u ocjeni igre Torinove 'desetke'.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gojak će uskoro pojaviti i na okupljanju A reprezentacije naše zemlje i sigurno biti jedna od glavnih uzdanica selektora Dušana Bajevića.

Najbolji bh tim će ovaj ciklus započeti prijateljskim duelom protiv selekcije Irana koji je na programu 12. 11. na stadionu Asim Ferhatović Hase. Nakon toga slijede susreti u okviru Lige nacije 15. novembra u Amsterdamu sa Holandijom i tri dana kasnije u Sarajevu sa nacionalnim timom Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi