Incident kakav se ne pamti: Huligani upali u svlačionicu Sportinga i razbili glavu Basa Dosta!

Sve porazbijano

Incident kakav se ne pamti: Huligani upali u svlačionicu Sportinga i razbili glavu Basa Dosta!

Nevjerovatne scene dešavale su se danas na treningu portugalskog kluba Sporting Lisabon.

Kako javljaju tamošnji mediji, oko 50-ak huligana upalo je u svlačionicu ovog kluba, sve porazbijalo i između ostalog povrijedilo prvu zvijezdu kluba Basa Dosta. Holanđanin je dobio nekoliko ozbiljnih posjekotina na glavi.

Huligani su bili nezadovoljni jer je klub ostao bez Lige šamnpiona, a osim Dosta povrijedili su još nekoliko igrača i članova stručnog štaba. Ovo je sigurno incident kakav ne pamti moderni fudbal, a više informacija bi se trebalo znati u narednim satima i danima. Inače, huligani su u trenutku napada bili naoružani metalnim šipkama, a u svlačionicu su bacili i nekoliko baklji.

Napad je već osudio klub, kao i rukovodstvo portugalske lige. Podsjetimo, Sporting je sezonu okočnao na 3. poziciji, a u posljednjem meču je izgubio od Maritima sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi